Inschrijven

Schrijf je hier in voor de winter editie van de Discoveryrun.

discoveryrun IDEAL
Stap 1 van 3 : Kies je teamnummer
Inschrijven Team voor 'Discoveryrun - Winter editie 2018 '
Kies eerst een teamnummer(wees er vlug bij want weg is weg).


Team nr
Stap 2 van 3 : Jullie pakket Startbewijs(geldig voor 2 personen + auto)
Incl. 2 persoons hotelkamer op de laatste dag(+toeristbelasting)
Incl. 3 gangen diner op de laatste dag.(excl. drank)
Finish in het centrum van Riga!


kostprijs ‎€ 275 per persoon
‎€ 550 per teamDe email adressen die je hieronder invult worden gebruikt voor alle communicatie, dus zorg dat deze correct zijn.
Gegevens teamlid 1


Gegevens teamlid 2


Voorwaarden:

Klik hier voor de Voorwaarden. Ik ga akkoord met de VoorwaardenInformatie

Hieronder vind je informatie over de Discoveryrun wintereditie.

Leuk dat je een kijkje komt nemen op het winterdeel de Discoveryrun website. Hier vind je informatie over het avontuur, een roadtrip,  waar je nog jarenlang sterke verhalen over zal vertellen :-)  Deelnemen aan de Discoveryrun wintereditie is niet alleen een hele vette roadtrip door Europa, het is het gevoel van vrijheid en avontuur, het vrij zijn van stress en zorgen, genietend van de prachtige winterse omgeving en dat met de mensen waar jij je prettig bij voelt.

 

Discoveryrunners zijn ook niet zo maar deelnemers, nee het zijn de levensgenieters, de petrolheads, de weldoeners, avonturiers. Eenmaal mee gedaan met een Discoveryrun levert je de mooiste herinneringen en leukste vriendschappen op.

 

Wat is het dan eigenlijk? Het is een 5 daagse Europese roadtrip via landelijke routes, waar snelheid geen rol speelt en vindingrijkheid en plezier voorop staan.  Naast een route beschrijving, krijg je elke dag 3 opdrachten die je kan vervullen (Hoeft niet hoor, is geheel vrijwillig). Deze opdrachten  geven je naast de leuke route ook nog eens een unieke invulling van de dag. Degene met de meeste punten wint de eeuwige roem en een geld bedrag. Maar meedoen is voor Discoveryrunners eigenlijk al de leukste prijs ;-)  

 

Iedereen met een auto ouder dan 15 jaar kan deelnemen. Dat betekent een bonte stoet van klassiekers,  special cars, maar ook jouw speciale project!! Heb je al zo'n auto dan is dat al mooi meegenomen :-) 

  

Aantal teams.
Aangezien we staan voor de kwaliteit van discoveryrun en we een goed georganiseerde (maar vooral een hele leuke) roadtrip willen bieden, is ons streven om een aantal van 20 teams bij elkaar te krijgen. Dus wil je dit avontuur mee maken, twijfel niet, direct inschrijven.
NB.  Deze rit zal gaat zeker gereden worden !!

   

 

Uiterlijk auto
Ben je één van die honderd teams, dan kies je natuurlijk jouw auto, waar je dit avontuur mee gaat beleven. Je bent helemaal vrij om evt wat leuks van je auto te maken. Heb je een hele mooie / bijzondere / unieke  auto die je niet wilt verbouwen, schilderen, etc.. dan kan je ook al met een mooie auto stickerset uit de voeten Deze kan je er gewoon na afloop weer af halen!

  

BRIEFING
Voordat we van start gaan met de Discovery Run wintereditie, is er natuurlijk eerst een kennismaken met elkaar, op 13 januari 2018 bij Hotel-Restaurant Wildthout in Ommen. De Briefing is het evenement waar je je auto kunt showen en je kennis kunt maken met de Discoveryrun en de andere teams. 

 

  

Je krijgt daar ook de officiele stickers en kunststof 'rally'schildjes voor op jullie auto!  Natuurlijk verklappen we niet de route, maar heb je praktische vragen, dan kan je die daar stellen, wij zijn er om jullie te woord te staan.

RUN
Op 29 januari 2018 om 8:00 u 's morgens gaan we van start met het winteravontuur van 2018, vanuit Ommen bij Hotel Restaurant Wildthout.
Eenmaal van start gegaan, ga je de mooiste routes rijden door Noord-Europa, vijf dagen lang slingerend door de mooiste omgevingen. Er zit ook nog een ludiek wedstrijdelement in deze run, waarbij het niet gaat om de snelheid en/of de tijden, maar wel om jouw vindingrijkheid en doorzettingsvermogen.

Doe je mee aan de opdrachten en heb je aan het eind van de week de meeste punten, dan win je een een geheel verzorgd weekendje bij hotel restaurant Wildthout in Ommen!  Het zijn geen auto prestaties die we van jullie verwachten, dus verwacht geen klassementsproeven en dergelijke.

Overnachtingen voor de eerste vier dagen, die kan je zelf regelen. Dat betekent dat je het zelf zo 'duur' kunt maken als je zelf wil, dus boek zelf je b&b, motel, pension, hotel, etc..  Je krijgt bij de Briefing een lijst met finish locaties, zodat je ruim op tijd kunt boeken. Wil je graag alles geregeld hebben of wil je alle dagen zelf regelen, geen probleem, dat kan ook, informeer naar de prijzen. Stuur gewoon even een mail naar  info@discoveryrun.nl 

Op de laatse avonds is er een gezellig samenzijn, voor de mensen die het leuk vinden gaan we het nachtleven van RIGA ontdekken. Maar voordat we dat doen krijgen jullie op die avond een drie gangen diner en kunnen jullie na afloop van het feest overnachten in een twee persoons hotelkamer.

 

 

Voor een impressie van de  route zie onze route pagina. 
Hoe lang duurt nou zo'n dag.  Dat hangt er een beetje af hoe je die dag wil rijden, wij hebben de route zo gemaakt dat je zonder opdrachten, maar met lunchmoment er zo'n 7 tot 8 uur over doet.  Dan kan je gewoon relaxed rijden, genieten van de omgeving.  Het aantal km's zal ongeveer tussen 300-400 km per dag zijn.  Gewoon lekker genieten van de omgeving en hopelijk een mooie witte omgeving.  Met een route naar het koude noorden, moet dat wel goed gaan, dus de sneeuwkettingen mee en dan vooral veilig op weg naar de finishlocaties. 
Om de dagen gezellig met de groep af te sluiten is elke avond  een gezellig samenzijn van de teams in de hotelbar. 

 

Mocht je onderweg pech krijgen, dan is er voor de overige deelnemers de morele verplichting om te stoppen en jullie te helpen. Wordt je al geholpen, staat er al een auto bij, dan kan de rest doorrijden. Ervaring leert dat als je van te voren de auto goed controleert of laat controleren er al veel pech onderweg voorkomen kan worden. 

 

Het PAKKET voor deze reis:

Het  pakket [550 euro] is een deelname van 2 personen met auto.
Je krijgt hiervoor routes, stickerset, rallyschildjes, reisbegeleiding en gezelligheid van het Discoveryrun team :-)
Dit  is aangevuld met :

   - Huur 2 persoonshotel kamer op de laatste dag.*1
   - Drie gangen diner op de laatste dag.*2
   - Gezellige avond met de groep naar de binnenstad van Riga*2

*1 = incl. toerist.belasting.
*2 = vrijwillige actie en excl. drank

Dat is dus 275 euro pp.

Omdat we jullie vrij willen laten in de kosten voor de 1e vier dagen, kunnen jullie zelf kiezen waar jullie eten en slapen.
Natuurlijk hebben we een lijst met hotels waar we finishen elke dag, waar je ook gewoon terecht kunt.

 

  • Wil je niet zelf boeken,  dan kunnen wij voor jullie alle overnachtingen en/of avondeten ook regelen. 
    Informeer voor de prijzen via info@discoveryrun.nl

TIP: Na de finish zaterdag kan je daar natuurlijk een leuke vakantie aan koppelen, als je er toch al bent! Gewoon doen.

Nog even dit
Ook een avontuur als deze moet een paar regeltjes hebben als het gaat om de goede orde en veiligheid van de deelnemers. Als je je inschrijft wordt je gevraagd die te accepteren omdat je anders niet kunt meedoen. 

 

GOEDE DOELEN

Wil je deelnemen aan de run en tevens een goed doel nastreven, dan ben je vrij om met jouw deelname zoveel mogelijk sponsoren te verwerven die jouw avontuur en/of jouw goede doel financieren.

Donaties:
Iedereen die een steentje wil bijdragen, dan kan dat ook zonder onze tussenkomst :-) 

 

Tot slot

DIt is onze tweede winter editie, deze editie gaan we in vijf dagen naar Riga. De routes zijn qua aantal km/ tijd goed te doen.  Ook hebben we het aantal opdrachten per dag terug gebracht om de druk daar af te halen en deelnemers meer de kans te geven van de route te genieten.

Na een eerdere succesvolle editie, gaan we nu geschiedenis schrijven met deze tweede wintereditie van de "Discovery Run" en jij kan daar bij zijn. Een winters avontuur voor iedereen, een tocht om nooit te vergeten. 

 

Discovery run wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ben je nu te laat voor de wintereditie, maar wil je toch graag mee met de Discoveryrun?  Dan is er ook de 24uur editie van de Discoveryrun. Kijkje nemen, klik hier.

 

 

 

Schrijf je vlug in, inschrijven kan hier, dan ben jij één van de honderd exclusieve teams !

 

 

       -  discoveryrun wordt georganiseerd door Marco Bouwmeester & Bianca Bouwmeester -

European Car Adventures
Joh.Poststraat 11
7918AA Nieuwlande
Tel. 06-13584532
www.discoveryrun.nl
info@discoveryrun.nl
Bank NL64 INGB 0006 115591          
BTW-nr  NL853127657B01
KvK-nr  58657029            

Wij zijn aangesloten bij:                                       

De Stichting GGTO staat er voor garant dat u het reeds betaalde deel van uw  reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór uw vertrek maar ook tijdens uw verblijf op lokatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van 15,- euro per  boeking in rekening gebracht aan de consument. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.    

Route

De exacte route blijft nog geheim, maar toch alvast een klein beetje informatie.

Vorig jaar was het met een leuke hechte groep aan winter enthousiastelingen, een tocht met vrienden.  Omdat we na lang aandringen niets anders konden dan ook dit jaar weer een tocht te organiseren, er is de winter editie 2018.

 

Na vorige editie richting Belgie, Frankrijk, Duitsland en Frankrijk te zijn gereden, is het nu tijd voor een hele vette route naar het noorden.

 

We starten natuurlijk weer vanuit  Hotel-Restaurant Wildthout in Ommen.
We doorkruisen de volgende landen/streken:

 

Duitsland
Het Noorden van Duitsland.  Meestal verstaat men onder Noord-Duitsland de deelstaten Nedersaksen, Bremen, Hamburg, Sleeswijk-Holstein en Mecklenburg-Voor-Pommeren. Ook kan men als uitgangspunt het gebied nemen waar Nederduitse dialecten worden gesproken: in dat geval wordt de zuidgrens gevormd door de Benrather Linie, en vallen ook delen van Noordrijn-Westfalen, Saksen-Anhalt en Brandenburg onder Noord-Duitsland.

Noord-Duitsland wordt gekenmerkt door een vlak landschap, de Noord-Duitse Laagvlakte, doorsneden door rivieren als de Elbe, Weser en Eems. Slechts de Lüneburger Heide verheft zich op enige plaatsen tot boven de 150 meter. Het land is grotendeels in cultuur gebracht en bevat vergeleken met andere delen van Duitsland weinig bossen. Evenals in Nederland zijn de meeste verheffingen in het landschap veroorzaakt door gletsjers in de IJstijden.   Nu gaan we de Duitse wegen beslechten op tijdens een winterslandschap, om onze eerste avond door te brengen iets voorbij Hamburg om de verhalen van dag 1 te delen met onze mede avonturiers.

Polen

De volgende dag gaan we op weg naar Polen. Misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij een vakantie, toch tref je de meest verrassende natuur in Polen. Het is voor 30% bedekt met naald- en loofbossen, waar veel wilde dieren voorkomen. Daarnaast heeft Polen 23 nationale parken, talrijke meren en drie bergketens, die garant staan voor reizen vakanties vol mooie vergezichten en natuur.

De winters duren van half december tot in april en zijn door de oostenwinden in het oosten en het zuiden erg streng met veel sneeuwval. Rivieren en meren zijn in die regio’s dan grotendeels bevroren.

We komen ook nog even langs het ?niardwymeer (Pools: Jezioro ?niardwy, Duits: Spirdingsee), het grootste meer van Polen. Het is gelegen in Mazurië, dat tot het voormalige Oost-Pruisen behoort. 

wij zullen in Polen twee overnachtingen hebben en ook genieten van de Poolse gastvrijheid en keuken.

Litouwen

Vanuit Polen gaan we via een grensovergang tussen twee delen Wit-Rusland naar Litouwen.    Litouwen is een nog onontdekte Europese vakantiebestemming. Toch heeft het Baltische land interessante historische en culturele bezienswaardigheden en een mooie natuur. Reden genoeg om te kijken wat de hoogtepunten zijn tijdens onze reis door dit Baltische land!   Litouwen wordt ook wel het "land van de meren" genoemd. De duizenden meren in het land vormen het hoogtepunt voor toeristen en voor de lokale bevolking.  Ook hier zullen we een nacht verblijven in het zuiden van Litouwen.  We gaan vanuit het zuid-oosten van Litouwen schuin omhoog en zullen via de pitoreske dorpjes en idem wegen onze laatste overnachtingsplek opzoeken in Letland.

Letland

Letland, de middelste van de drie Baltische Staten, ook in grootte. De hoofdstad Riga met het historische centrum en de prachtige natuur van de Gauja Vallei behoren tot de mooiste plekjes van Letland.
Door de eeuwen heen regeerden verschillende landen over Letland: Polen, Zweden, Rusland en ook Duitsland. In de Tweede Wereldoorlog werd het land door de Duitsers ingenomen en na de overgave van de Nazi’s namen de Russen het over. Vanaf 1987 werd de roep om onafhankelijkheid steeds groter en uiteindelijk – na enig tegenstribbelen van de Sovjet-Unie – werd het op 21 augustus 1991 onafhankelijk.

Riga is de hoofdstad van het land en herbergt ongeveer 800.000 inwoners. Het is de grootste stad van de drie Baltische staten. De stad heeft veel Duitse invloeden, mede doordat de Duitsers en Pruisen van de 12e tot de 17e eeuw hier leefden, woonden en werkten. Vooral in de oude stad in het centrum zijn veel Duitse gebouwen.

RIGA is de officiele finish voor de Discoveryrun wintereditie 2018 !!

route

Wintereditie agenda

Noteer alvast onderstaande datums in je agenda.

13-jan.-2018

Op 13 januari 2018 is er de Briefing van discoveryrun 2018 wintereditie. Ook deze keer weer bij Hotel Restaurant Wildthout in Ommen. Start om 13:00 u. tot 17:00 u. Bij Wildthout. Speciale aanbieding: Boek op tijd een 2 pers. kamer met diner en ontbijt voor maar 100 euro!

29-jan.-2018

Op 29 januari 2018 is er de start van discoveryrun 2018 winter editie.
Start om 8:00 u.

Foto's

Hier staan een aantal foto's van de afgelopen edities.

Meer foto's volgen...

Nieuws

Hier staan de nieuwtjes met betrekking tot deze editie.


27 sept. 2017
We zijn open voor inschrijving
Deze editie is op speciaal verzoek van onze runners. Het moest er gewoon wel van komen. Met een trip naar de Baltische staten en een finish in Riga, wordt dit ook weer een super winters avontuur.


teams

Dit zijn de teams voor de komende editie: Inloggen

18 Bulletproof

Teamleden:
Antony
Jos
Website : nvt


28 Scorpion

Teamleden:
Batman
Robin
Website : nvt


Top