Inschrijven

Een roadtrip naar Portugal, 5 dagen de leukste routes...
Schrijf je hier in voor een zomereditie van de Discoveryrun.

De inschrijving is gesloten! Meedoen met de volgende editie?
Stuur een mail aan Info@discoveryrun.nl


Informatie

Hieronder vind je informatie over de Discoveryrun.

Zomereditie 2018 is geweest en het was weer een hele vette roadtrip.
Omdat we jullie ook in 2019 weer een bijzonder avontuur willen laten beleven,

gaan we naar ..... de Noordkaap!! 

Het Noordelijkste puntje van het  Europese continent, een supervette roadtrip door ongerept Noorwegen, van meer dan 8000 km !!

Binnenkort hier meer details en kan je je inschrijven.

 

Wat is de Discoveryrun eigenlijk?
In het kort: Een vette 5 daagse roadtrip naar Portugal !!
Hier vind je informatie over het avontuur, een roadtrip,  waar je nog jarenlang sterke verhalen over zal vertellen :-)  Lekker sturen  via landelijke routes, waar snelheid geen rol speelt en plezier voorop staat.
Overdag genieten van deze vette roadtrip, 's avonds een biertje/wijntje/frisje doen op de camping. 

 

Ik weet genoeg, schrijf mij maar in :-)

 

Zijn er eisen aan de auto of motor?
Nee, iedereen met een auto en/of motor kan deelnemen, maar hoe ouder en/of gekker hoe beter :-)  Speciaal voor de zomereditie stellen we een prijs ter beschikking voor de oudste of gekste auto.

  

Maximaal 100 teams.
Aangezien we staan voor de kwaliteit van discoveryrun en we een goed georganiseerde (maar vooral een hele leuke) roadtrip willen bieden is deze toegankelijk voor maximaal 100 teams.

 

   

 

Uiterlijk auto/motor
 Je bent helemaal vrij om wat leuks van je auto te maken. Heb je een hele mooie / bijzondere / unieke  auto of motor die je niet wilt verbouwen, schilderen, etc.. dan kan je ook al met een mooie auto stickerset uit de voeten.

 

Hoe het ooit begon...

 

 

Krijgen we voorafgaand aan de Discoveryrun nog informatie?
Hiervoor hebben we de Briefing, een informatiemiddag en kennis making met de Discoveryrun en teams  op 21 juli 2018 bij Hotel-Restaurant Wildthout in Ommen.

  

Je krijgt daar ook de officiele stickers en kunststof 'rally'schildjes voor op jullie auto of motor! Heb je in de speciale teamshop officiele editie shirts gekocht,  dan kan je die ook die dag afhalen.   Om het compleet te maken houden wij als organisatie ook een korte uitleg over de tocht zelf.

 

 

Hoe gaat het dan tijdens de Discoveryrun?

Op 20 augustus 2018 om 8:00 u 's morgens gaan we van start met de leukste tocht van 2018.  Deze keer vanuit Crécy la Chapelle, een klein plaatsje naast Parijs. Alvast een stukje Europa in, omdat we graag met jullie Portugal willen ontdekken en jullie niet te lange dagen willen laten rijden.  Dus al even een kleine voorsprong gepakt hierdoor en het is ook nog eens een leuke plek om te starten.

 
 
 

 

Eenmaal van start gegaan, ga je de mooiste routes rijden door Europa, vijf dagen lang slingerend door de mooiste omgevingen. Er zit ook nog een ludiek wedstrijdelement in deze run, dagelijks 3 opdrachten waarbij het niet gaat om de snelheid en/of de tijden, maar wel om jouw vindingrijkheid en doorzettingsvermogen. Deze (vrijblijvende) opdrachten zullen jou en je team in bijzondere situaties brengen.  Winnaars krijgen 250 euro op hun rekening gestort en 750 euro gaat naar het goede doel die dat team zelf heeft gekozen.

 
 

Ik weet genoeg, schrijf mij maar in :-)

 

Wij zijn er elke ochtend bij de startlocaties om jullie te voorzien van de route en opdrachten;  en aan het einde van de dag zijn we weer bij de finishlocaties om jullie weer welkom te heten en jullie opdrachten te ontvangen.  Bereikbaar zijn we natuurlijk de gehele run!
 

   

Wij hebben deze route zo gemaakt dat je zonder opdrachten, maar met lunch er zo'n 7 uur over doet.  Dan kan je gewoon relaxed rijden, genieten van de omgeving.  We proberen het aantal km's per dag onder de 400 te houden, zodat jullie voldoende tijd hebben om te genieten.Is er nog meer video materiaal?

Jazeker, kijk maar eens op YOUTUBE.

 

Wat kunnen jullie allemaal regelen voor ons?

Het  basispakket [350 euro] is een startbewijs voor 2 personen met auto/motor. Voor deelnemers met auto: extra teamleden kosten  slechts 40 euro.
Dat is inclusief 

 • dagelijks een route op papier, yes
 • begeleiding,yes
 • officiele stickerset voor auto of motoryes
 • set rallyschildjes yes
 • bijdrage aan het garantiefonds(zijn we verplicht)yes

NB. Zelf jullie overnachting en eten regelen? Dan ben je klaar met alleen een startbewijs.

 

Wil je dat dat wij eten en/of overnachtingen voor je regelen? Geen probleem, dat kan ook.
Je kan je gewoon inschrijven en tot 1 maand voor vertrek, de volgende zaken bijboeken :

 • Extra teamleden, tot 6 personen. [40 euro voor elke extra persoon]
 • Overnachtingen op de finishcamping(incl. toerist.bel.)[80 euro pp voor 6 dagen]
 • Tent huur of vervoer van jullie tent.  Wij hebben meerdere opties.
 • Eten; avondeten en ontbijt op de finishcampings. 160 euro pp voor 6 dagen]
 • Maandag voor de start krijg je een ontbijt.
 • Dinsdag t/m vrijdag is er elke dag avondeten/ontbijt
 • Zaterdagochtend voor vertrek krijgen julllie ook nog een ontbijt

Ok, dus het pakket aanvullen met bovenstaand kan na inschrijving.

 


Eindlocatie Zomereditie 2018 Quinta das Cegonhas

 

Treffen we elkaar nog na de run?

Enkele weken na terugkomst is er een after-party om de "Discovery Run" goed af te sluiten.

Je bent een week lang intensief met elkaar opgetrokken,  hebt wellicht honderden
kilometers achter elkaar aan gereden, diverse  pitt stops met elkaar gedeeld. Dan 
komt de finish  en een ieder  gaat  weer  zijn  of haar eigen weg.  Je komt dan toch 
in een zwart gat, je gaat ze missen die mede runners....

 

Daarom is er de afterparty, een compleet feest  met DJ, video en fotomateriaal van discoveryrun.
Deze after party zal plaatsvinden in september 2018,  's avonds van 20.00 tot 24.00 bij het Wildthout hotel in Ommen.

 

Kan ik voor een goed doel rijden en/of geld inzamelen?

Elk deelnemend team kan aangeven voor welk goed doel ze evt willen 'strijden'.

Enkele goede doelen die we in vorige edities hebben gesteund:

KIKA en treesforall(2012) | Clini Clows(2013) | Villa Pardoes(2014) | Stichting Ambulance Wens(2015) | Voedselbanken Nederland(2016) |  Dravet (2017)


Wil je deelnemen aan de run en tevens een goed doel nastreven, dan ben je vrij om met jouw deelname zoveel mogelijk sponsoren te verwerven die jouw avontuur en/of jouw goede doel financieren.

 

Tot slot

DIt is onze zevende zomer editie, we rijden dagelijks van camping naar camping. Een start bij Parijs hebben en dagelijkse de leukste routes. 

Na eerdere succesvolle edities, gaan we nu geschiedenis schrijven met deze editie van de "Discovery Run" en jij kan daar bij zijn. Een avontuur voor iedereen, een tocht om nooit te vergeten.

 

Discovery run wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ben je nu te laat voor de zomer editie, maar wil je toch graag mee met de Discoveryrun?  
Dan is er ook de 24uur editie van de Discoveryrun. Kijkje nemen, klik 
hier.

 

 

 

Wil je dit avontuur niet missen? Schrijf je dan snel hier in, dan ben jij één van de honderd exclusieve teams !

 

 

       -  discoveryrun wordt georganiseerd door -

European Car Adventures
Joh.Poststraat 11
7918AA Nieuwlande
Tel. 06-13584532

www.discoveryrun.nl
info@discoveryrun.nl
Bank NL64 INGB 0006 115591          
BTW-nr  NL853127657B01
KvK-nr  58657029

Wij zijn aangesloten bij:              

De Stichting GGTO staat er voor garant dat u het reeds betaalde deel van uw  reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór uw vertrek maar ook tijdens uw verblijf op lokatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van 15,- euro per  boeking in rekening gebracht aan de consument. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.    

Route

De exacte route blijft nog geheim, maar toch alvast een klein beetje informatie.

FRANKRIJK.  De start locatie !!
Om de dagelijkse routes rond de 400km te houden en toch een leuk stuk in Europa te komen, starten we op maandag 20-08-2017 bij Parijs , vanuit het plaatsje Crécy la Chapelle.  Jullie kunnen  voorafgaand aan die maandag op eigen tempo afreizen naar deze startlocatie. Vanuit Utrecht is dit een rit van zo'n 5 uur.

Voor degene met ook de camping in hun pakket, hebben we Camping Le Soleil geboekt. Heb je ook eten geboekt, dan staat hier ook een ontbijt voor jullie klaar op de startlocatie.

Vanuit deze startlocatie gaan we op weg door het hart van Frankrijk naar de west kust van Frankrijk, verblijven we twee dagen in Frankrijk en gaan we op dag 3 via de pyreneeën naar...

 

 

SPANJE
Dit land stond op ons lijstje met de allereerste editie richting de oost kust, maar deze keer gaan we naar het noord-westen van Spanje. Daar zullen we oa. langs de bergketen Picos de Europa gaan, met haar hoge pieken, welke  ligt op een uurtje het binnenland in. Dit is een van de meest indrukwekkende gebieden in Spanje: de loodrechte bergpieken steken als imposante reuzen uit boven het groene landschap. Veel natuurliefhebbers kiezen voor dit deel van Noord-Spanje om te wandelen, fietsen, kajakken en raften op de Devarivier.  Jullie gaan genieten van deze prachtige natuur.  Twee dagen zullen we hier verblijven, om op de laatste dag koers te zetten naar het mooiste deel van ....

 

 

PORTUGAL

Dit land doen we voor het eerst aan met de Discoveryrun en gaan dan ook direct naar het mooiste deel van Portugal. Noord-Portugal is de meest groene regio van Portugal met verschillende natuurparken. Je vindt er ruige bergen, groene heuvels, riviertjes, meren en ontelbare stroompjes. De ‘gouden rivier’ Douro slingert door diepe valleien met wijngaarden.   Ook cultureel gezien is het meest noordelijke deel van Portugal bijzonder. Er zijn vele historische dorpen en steden met kleurrijke, traditionele feesten waar toeristen meer dan welkom zijn. Wij gaan daar het einde van deze editie afsluiten in het Portugese plaatsje Melo in het natuurpark Serra da Estrela.

 

 

route

Zomereditie agenda

Noteer alvast onderstaande datums in je agenda.

20-aug.-2018

Op 20 augustus 2018 is er de start van discoveryrun 2018 zomer editie. Start om 8:00 u.

22-sept.-2018

Op 22 september 2018 is er de After Party van discoveryrun 2018 zomer editie.

Foto's

Hier staan een aantal foto's van de afgelopen edities.

Nieuws

Hier staan de nieuwtjes met betrekking tot deze zomer editie.


25 sept. 2018
Inschrijving
Editie 2018 gaat op 30 september open voor inschrijving.


1 okt. 2017
Discoveryrun komt naar je toe deze winter
27/29/29 oktober 2017 staan we op de ClassicsNL beurs in het WTC in Leeuwarden.
25/26 November 2017 staan we op de Eelde Classics beurs in de Flowerdome in Eelde


24 sept. 2017
Goed doel
Deze editie(2018) kiezen de teams zelf het goede doel waarvoor ze wil rijden. Doet jouw team mee met de opdrachten, dan kan je 1000 euro winnen. Daarvan gaat er 250 euro naar het team, vrij te besteden; en doneren we vanuit de Discoveryrun 750 euro naar het goede doel dat jouw team heeft gekozen. Dit moet wel een CBF erkend doel zijn.


teams

Dit zijn de teams voor de komende editie: Inloggen

1
The Flying Dutch
Teamleden:
Dutch0
Website: nvt

2
trial and error racing
Teamleden:
trial and error racingdruifke
Website: nvt

3
De barre gaanders
Teamleden:
Driver 1 Driver 2
Website: nvt

7
Team Rap en Snel
Teamleden:
Kleine BeunhaasPietje PreciesChef TD
Website: nvt
Ons goede doel is Kika

14
Gnoe
Teamleden:
LouisCeciel
Website: nvt

17
Bathmen
Teamleden:
PoulPetra
Website: nvt

18
Bulletproof
Teamleden:
AntonyMirjam
Website: nvt
Ons goede doel is Kika

20
T groene monster
Teamleden:
AJSlopertje
Website: Kijk ff bromboerontour facebook
Ons goede doel is nog niet bekend.

22
Crazy Couple
Teamleden:
LarenzoKayleigh
Website: Discoveryrun voor voedselbank N
Ons goede doel is nog niet bekend.

23
De Nachtbrakers
Teamleden:
ChrisCarla
Website: nvt

24
Leclassics
Teamleden:
Quatrelle Grasmaaier
Website: nvt
Ons goede doel is nog niet bekend.

25
Team la Dolce Vita
Teamleden:
UrbanusPatty
Website: nvt
Ons goede doel is nog niet bekend.

28
Zes op een rij
Teamleden:
BatJager
Website: nvt

29
team alfa
Teamleden:
alfa 1alfa 2
Website: nvt
Ons goede doel is Kika

30
Installatiebedrijf De Kroonsteen
Teamleden:
BeunhaasDe Lady
Website: nvt

33
Petrolhead s
Teamleden:
JefkePatron el mal
Website: nvt

40
Delta Dukes
Teamleden:
CorLeo
Website: nvt

44
Cuba Libre
Teamleden:
OakheartFuego
Website: nvt
Ons goede doel is nog niet bekend.

50
MONSTER 1
Teamleden:
SamLi
Website: nvt
Ons goede doel is nog niet bekend.

55
Scooby
Teamleden:
IRJK
Website: nvt
Ons goede doel is nog niet bekend.

56
roodkapje
Teamleden:
Roodkapjescooby
Website: nvt

57
Area 57
Teamleden:
ErnieBertBarkrukHenk Westbroek
Website: nvt
Ons goede doel is nog niet bekend.

59
The Amazing Mothers
Teamleden:
KathyInekeConny
Website: nvt

60
On Tour
Teamleden:
MarjaKarel
Website: nvt

61
Kalm an
Teamleden:
GaithKok
Website: nvt

66
double spirit
Teamleden:
VinnieFrankie
Website: nvt
Ons goede doel is Kika

67
De sterretjes
Teamleden:
JohnnyAnita
Website: nvt
Ons goede doel is Kika

68
GreenWarriors
Teamleden:
TheJudgeLin
Website: nvt
Ons goede doel is nog niet bekend.

69
Het verloren schaap
Teamleden:
PeterBert
Website: nvt

72
Tall N Small
Teamleden:
DJ TALLMc Small
Website:

77
M Power
Teamleden:
WesleyRoy
Website: nvt
Ons goede doel is Kika

83
Pussywagon
Teamleden:
UmaMr Mo
Website: nvt
Ons goede doel is Voedselbank

90
De schuurders
Teamleden:
Elim101106sportjeOpgepomtePolo
Website: nvt
Ons goede doel is Voedselbank

91
Old Friends
Teamleden:
RonKees
Website: nvt
Ons goede doel is nog niet bekend.

92
Biturbo
Teamleden:
MasserariMassertettie
Website: nvt

94
Stroetn daip
Teamleden:
FrankEdo
Website: nvt
Ons goede doel is Kika

100
Racing Team Schotten
Teamleden:
TedJoep
Website: nvt

Top