Inschrijven

Schrijf je hier in voor de zomereditie van de Discoveryrun.

De inschrijving is gesloten! Meedoen met de volgende editie?
Stuur een mail aan Info@discoveryrun.nl


Informatie

Hieronder vind je informatie over de Discoveryrun.

Editie 2017 gemist ?  In 2018 gaan we met een geheel nieuwe editie van start !

Leuk dat je een kijkje komt nemen op de Discoveryrun website. Hier vind je informatie over het avontuur, een roadtrip,  waar je nog jarenlang sterke verhalen over zal vertellen :-)  Deelnemen aan de Discoveryrun is niet alleen een hele vette roadtrip door Europa, het is het gevoel van vrijheid en avontuur, het vrij zijn van stress en zorgen, genietend van de prachtige omgeving en dat met de mensen waar jij je prettig bij voelt.

 

De zomereditie 2017 is gereden, het winnende team is 38. Dutch DIva's.

Alle deelnemers bedankt voor jullie verhalen en gezelligheid.  

Afterparty !!
Ter afsluiting van de zomereditie is er op 30 september de Afterparty vanaf 20:00 u bij Hotel-Restaurant WIldthout.

 

GUL Horloge winnen?
Voor de deelnemers is er nog een kans op een stoer uurwerk van GUL Horloges.  Hoe je daar kans op maakt?!  Heel simpel, zet jouw video compilatie van afgelopen zomereditie  vóór 23 september op Youtube en breng ons via een mail op de hoogte. Een onafhankelijke jury beoordeelt de video's en de uitreiking is op de Afterparty!

 

Discoveryrunners zijn ook niet zo maar deelnemers, nee het zijn de levensgenieters, de petrolheads, de weldoeners, avonturiers. Eenmaal mee gedaan met een Discoveryrun levert je de mooiste herinneringen en leukste vriendschappen op.

Wat is het dan eigenlijk? Het is een 6 daagse Europese roadtrip via landelijke routes, waar snelheid geen rol speelt en vindingrijkheid en plezier voorop staan.  Naast een route beschrijving, krijg je elke dag 5 opdrachten die je kan vervullen (Hoeft niet hoor, is geheel vrijwillig). Deze opdrachten  geven je naast de leuke route ook nog eens een unieke invulling van de dag. Degene met de meeste punten wint de eeuwige roem en een geld bedrag. Maar meedoen is voor Discoveryrunners eigenlijk al de leukste prijs ;-) 

 

Iedereen met een auto ouder dan 15 jaar kan deelnemen. Dat betekent een bonte stoet van klassiekers,  special cars, maar ook jouw speciale project!! Heb je al zo'n auto dan is dat al mooi meegenomen :-) 

  

Maximaal 100 teams.
Aangezien we staan voor de kwaliteit van discoveryrun en we een goed georganiseerde (maar vooral een hele leuke) roadtrip willen bieden is deze toegankelijk voor maximaal 100 teams. 

 

   

 

Uiterlijk auto
Ben je één van die honderd teams, dan kies je natuurlijk jouw auto, waar je dit avontuur mee gaat beleven. Je bent helemaal vrij om evt wat leuks van je auto te maken. Heb je een hele mooie / bijzondere / unieke  auto die je niet wilt verbouwen, schilderen, etc.. dan kan je ook al met een mooie auto stickerset uit de voeten Deze kan je er gewoon na afloop weer af halen!

  

BRIEFING
Voordat we van start gaan met de Discovery Run, is er natuurlijk eerst een Briefing, op 29 juli 2017 bij Hotel-Restaurant Wildthout in Ommen. De Briefing is het evenement waar je je auto kunt showen en je kennis kunt maken met de Discoveryrun en de andere teams. 

 

  

Je krijgt daar ook de officiele stickers en kunststof 'rally'schildjes voor op jullie auto! Heb je in de speciale teamshop officiele editie shirts gekocht, tegen een leuk prijsje, dan kan je die ook die dag afhalen.   Om het compleet te maken houden wij als organisatie ook een korte uitleg over de tocht zelf.

Impressie 2012: klik hier 

Impressie 2013: klik hier

Impressie 2014: klik hier

Impressie 2015: klik hier

Impressie 2016: klik hier

 

RUN
Op 28 augustus 2017 om 7.30 u 's morgens gaan we van start met de leukste tocht van 2017. Je gaat de mooiste routes rijden door Europa,  zes dagen lang op weg met een totaal van +/- 2500 km. Er zit ook nog een ludiek wedstrijdelement in deze run, waarbij het niet gaat om de snelheid en/of de tijden, maar wel om jouw vindingrijkheid en doorzettingsvermogen. Deze (vrijblijvende) opdrachten zullen jou en je team in bijzondere situaties brengen en aan het einde van de week kan het je ook nog eens 1000 euro opleveren. 

Wij zijn er elke ochtend bij de startlocaties om jullie te voorzien van de route en opdrachten;  en aan het einde van de dag zijn we weer bij de finishlocaties om jullie weer welkom te heten en jullie opdrachten weer te ontvangen.  Bereikbaar zijn we natuurlijk de gehele run! "s Avonds is er een gezellig samenzijn op de camping, waarbij we een lekker muzikaal programma neer zullen zetten.

 

   

Voor een impressie van de  route zie onze route pagina. 
De rit die jullie per dag zullen maken zal maximaal zo'n 500 km zijn, waarbij je voldoende tijd hebt om van het landschap en de mooie kronkelwegjes, plattelandsweggetjes te genieten.
Om de dag lekker af te sluiten is elke avond  een optreden met muziek van eigen bodem, coverband 'The Band-Its' . 

 

Er is ook video materiaal, kijk maar eens op YOUTUBE.

 

Mocht je onderweg pech krijgen, dan is er voor de overige deelnemers de morele verplichting om te stoppen en jullie te helpen. Wordt je al geholpen, dan kan de rest doorrijden. Ervaring leert dat als je van te voren de auto goed controleert of laat controleren er al veel pech onderweg voorkomen kan worden.

 

Omdat we elke avond op een camping finishen, daar waar het feest vervolgens losbarst, bieden we de deelnemers de mogelijkheid om ook daar te overnachten al dan niet met een huurtent en kan men daar ook het avondeten en ontbijt nuttigen.  Onze doelstelling is dan ook om het de deelnemers zo makkelijk mogelijk te maken, zodat ze alle aandacht kunnen besteden aan auto en team :-) 

 

Stel voor deze reis zelf je pakket samen:

Het  basispakket [350 euro] is een deelname van 2 personen met auto.
           

  Dit  kan aangevuld worden met :

   - Extra teamleden, tot 6 personen. [40 euro voor elke extra persoon]
   - Overnachtingen op de finishcamping(incl. toerist.bel.)  [80 euro pp voor 6 dagen]
   - Huur tent( incl 1 luchtbed pp.) Op alle finishcampings.  [100 euro pp voor 6 dagen]
   - Eten; avondeten en ontbijt op de finishcampings.     [160 euro pp voor 6 dagen]

   NB.  Pakket samenstellen kan bij inschrijving, maar het is ook mogelijk om het startbewijs na inschrijving aan te vullen.

TIP: Na de finish zaterdag kan je daar natuurlijk een leuke vakantie aan koppelen, als je er toch al bent! Gewoon doen.

 

Nog even dit
Ook een avontuur als deze moet een paar regeltjes hebben als het gaat om de goede orde en veiligheid van de deelnemers. Als je je inschrijft wordt je gevraagd die te accepteren omdat je anders niet kunt meedoen. Lees deze goed door, aangezien we daar streng op toezien en bij overtreding verwijderen we jouw team van de run.

 

AFTER-PARTY

Enkele weken na terugkomst is er een after-party om de "Discovery Run" goed af te sluiten.

Je bent een week lang intensief met elkaar opgetrokken,  hebt wellicht honderden
kilometers achter elkaar aan gereden, diverse  pitt stops met elkaar gedeeld. Dan 
komt de finish  en een ieder  gaat  weer  zijn  of haar eigen weg.  Je komt dan toch 
in een zwart gat, je gaat ze missen die mede runners....

 

Daarom is er de afterparty, een compleet feest  met DJ, video en fotomateriaal van discoveryrun.

Je  kan er  verhalen, foto' sen adressen uit wisselen,  ervaringen delen en we sluiten de run daarmee officieel af.

 

Deze after party zal plaatsvinden in september 2017,  's avonds van 20.00 tot 24.00 bij het Wildthout hotel in Ommen.   

 

GOEDE DOELEN

De discoveryrun is niet zo maar een avontuur, wij hebben als motto 'Goed doen = Goed leven" en willen daarom elke editie aandacht geven aan een goed doel. We maken van elk deelnemend team € 30,- over naar dit goede doel!

Editie 2012 -  KIKA en treesforall

Editie 2013 - Clini Clows 

Editie 2014 - Villa Pardoes.

Editie 2015 - Stichting Ambulance Wens

Editie 2016 - Voedselbanken Nederland

Deze editie steunen we de Dravet stichting.

De Stichting Dravetsyndroom Nederland/Vlaanderen is dit jaar het goede doel van de Discovery Run 2017. Deze stichting streeft naar een optimale behandeling en kwaliteit van leven voor patiënten met het Dravetsyndroom in Nederland en Vlaanderen. Het Dravetsyndroom is een epilepsiesyndroom, dat zich wordt kenmerkt door is zeer moeilijk behandelbare epileptische ‘aanvallen’ en bijkomende problemen zoals een achterstand in de ontwikkeling en gedragsproblemen. In Nederland zijn momenteel ongeveer 200 patiënten bekend. Voor meer informatie: www.dravetsyndroom.eu

Wij maken het totaalbedrag dat we van alle inschrijvingen hebben gereserveerd op de after party bekend.

Wil je deelnemen aan de run en tevens een goed doel nastreven, dan ben je vrij om met jouw deelname zoveel mogelijk sponsoren te verwerven die jouw avontuur en/of jouw goede doel financieren.

Donaties:
Iedereen die een steentje wil bijdragen, dan kan dat ook zonder onze tussenkomst :-) 

Tot slot

DIt is onze zesde zomer editie, deze editie gaan we het net anders doen dan vorige edities, vanuit een vaste locatie in Camping Burgstaller in Karinthie Oostenrijk rijden we de mooiste routes door de Alpen.  Dit is de Alpen Editiel! 

Na eerdere succesvolle edities, gaan we nu geschiedenis schrijven met deze editie van de "Discovery Run" en jij kan daar bij zijn. Een avontuur voor iedereen, een tocht om nooit te vergeten. 

 

Discovery run wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ben je nu te laat voor de zomer editie, maar wil je toch graag mee met de Discoveryrun?  Dan is er ook de 24uur editie van de Discoveryrun. Kijkje nemen, klik hier.

 

 

 

Schrijf je vlug in, inschrijven kan hier, dan ben jij één van de honderd exclusieve teams !

 

 

       -  discoveryrun wordt georganiseerd door Marco Bouwmeester & Bianca Bouwmeester -

European Car Adventures
Joh.Poststraat 11
7918AA Nieuwlande
Tel. 06-13584532
www.discoveryrun.nl
info@discoveryrun.nl
Bank NL64 INGB 0006 115591          
BTW-nr  NL853127657B01
KvK-nr  58657029            

Wij zijn aangesloten bij:                                       

De Stichting GGTO staat er voor garant dat u het reeds betaalde deel van uw  reissom terug krijgt indien de touroperator in financieel onvermogen komt. Dit kan zijn vóór uw vertrek maar ook tijdens uw verblijf op lokatie. Bovendien garandeert de Stichting GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Door de touroperator wordt voor deze garantiestelling een vast bedrag van 15,- euro per  boeking in rekening gebracht aan de consument. Hiermee wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.    

Route

De exacte route blijft nog geheim, maar toch alvast een klein beetje informatie.

Dit jaar doen we het een beetje anders dan 'normaal'.  We gaan niet van locatie naar locatie zoals we voorgaande edities hebben gedaan.

Deze editie gaan we met één tussenstop in zuid Duitsland  naar onze locatie in Karinthie Oostenrijk, waar we een aantal indrukwekkende routes hebben uitgezet in de Alpen.

De eerste dag moeten we even wat snelweg pakken, om voldoende van huis te geraken, maar dan worden jullie ook weer getrakteerd een mooie route door zuid Duitsland.

 

De twee dag zetten we koers richting Oostenrijk met als eindbestemming de uitvalbasis voor de rest van de week. Deze locatie bevindt zich in Karinthie, Oostenrijk zonnigste deelstaat in het zuiden.

 

Dagelijks gaan we vanuit dit punt routes rijden door de Alpen en zullen we daarbij ook zeker een bezoekje brengen aan Italie en Slovenie. Zoals jullie van ons gewend zijn is het niet zo maar een route elke dag, maar zijn het routes die je niet wilt missen, enorm genieten.

 

Tipje van de sluier....

Één van de de bergpassen die we alvast verklappen is de Großglockner, een indrukwekkende tocht door de bergen.

Om even een indruk te geven: leuk artikel

Hadden we tijdens de Italie editie in 2014 al een hoogte van 2509 meter  meegemaakt op de Tjimmelsjoch, waar je al  het gevoel hebt dat je op zeldzame hoogte staat;  deze editie gaan we nog hoger!

 

route

Zomereditie agenda

Noteer alvast onderstaande datums in je agenda.

29-juli-2017

Op 29 juli 2017 is er de Briefing van discoveryrun 2017 zomereditie. Ook deze keer weer bij Hotel Restaurant Wildthout in Ommen. Start om 13:00 u. tot 17:00 u. Bij Wildthout. Speciale aanbieding: Boek op tijd een 2 pers. kamer met diner en ontbijt voor maar 100 euro!

28-aug.-2017

Op 28 augustus 2017 is er de start van discoveryrun 2017 zomer editie. Ook deze keer weer bij Hotel Restaurant Wildthout in Ommen. Start om 7:30 u.
Speciale aanbieding: Boek op tijd een 2 pers. kamer met diner en ontbijt voor maar 100 euro! Kom je uitgerust bij de start.

30-sept.-2017

Op 30 september 2017 is er de After Party van discoveryrun 2017 zomer editie. Ook deze keer weer bij Hotel Restaurant Wildthout in Ommen. Start om 20:00 u.
Speciale aanbieding: Boek op tijd een 2 pers. kamer met diner en ontbijt voor maar 100 euro!

Foto's

Hier staan een aantal foto's van de afgelopen edities.

Nieuws

Hier staan de nieuwtjes met betrekking tot deze zomer editie.


3 feb. 2017
Promo tour
We zijn op 3 februari aanwezig bij het Keverhuis in Emmen voor 'Kever Kaffee'.


27 jan. 2017
Sponsor Automat / Autoprofi
Autoprofi Automat Hoogeveen is de nieuwe sponsor voor de Discoveryrun. Met ruim 500 m2 aan autoaccessoires en onderdelen is Autoprofi het adres voor elke autoliefhebber. Autoprofi beschikt naast de winkel ook over 2 gescheiden werkplaatsen, een 'schone' werkplaats voor inbouw en montage en de 'vuile' werkplaats voor APK, reparatie en onderhoud aan alle merken auto's, bestelbussen en campers. www.automathoogeveen.nl


17 sept. 2016
Bekendmaking route
Op de Afterparty van de zomer editie van de Discoveryrun 2016, zal de nieuwe route bekend worden gemaakt.


Meer nieuws .....

teams

Dit zijn de teams voor de komende editie: Inloggen

 1     GoodwieskapotWebsite: www.facebook.com/goodwieskapot
Teamleden: SexyLexyAngry Bert

 2    CorjanWebsite: nvt
Teamleden: nitv1nitv2

 3     De NachtbrakersWebsite:
Teamleden: Chris Carla

 4     De SchuumkesWebsite: www.autolakkenopkleur.nl
Teamleden: RoelMartijn

 7    BathmenWebsite: nvt
Teamleden: PoulPetra

 8     BoBoWebsite: nvt
Teamleden: BoBo

 11     RensingWebsite: nvt
Teamleden: HenkLuuk

 12     DozijnWebsite: nvt
Teamleden: MrMrs

 14     gnoeWebsite: nvt
Teamleden: louisceciel

 15    Squadra GrigioWebsite: nvt
Teamleden: ErosLaura

 17     La mujer negra Website: nvt
Teamleden: El pelirrojo La Rubia

 18     BulletproofWebsite: nvt
Teamleden: AntonyMirjam

 20     De Trochsetters Website: Nvt
Teamleden: Captain Grey Miss Lipstick

 21     Rusty Skull PiratesWebsite: nvt
Teamleden: Henkjan en AnneloesAnneloes en Henkjan

 22     De strekeventeWebsite: nvt
Teamleden: LemmyBakker Sjaaimakers

 24     DTM powerWebsite: nvt
Teamleden: BerndMattias

 25    Imagine ICTWebsite: www.imagineict.nl
Teamleden: John Doe 1John Doe 2

 27     Beamer7Website: nvt
Teamleden: SteveMichel

 28     Loud pipesWebsite: nvt
Teamleden: Pipe 1Pipe 2

 29    BökkersWebsite: nvt
Teamleden: GaithMieke

 32     De AlpenkreuzersWebsite: nvt
Teamleden: WaldorfStatler

 33    Strange roverWebsite: nvt
Teamleden: ConnorDenise

 34    No HurriesWebsite: nvt
Teamleden: DennisCynthia

 35    Dirndl PatrolWebsite: fb.me/dirndlpatrol
Teamleden: MarcelEdwin

 38    Dutch DivasWebsite: www.facebook.com/DutchDivas
Teamleden: Evelien Hellen

 40     Delta DukesWebsite:
Teamleden: CorLeo

 41    El corpulenteWebsite: nvt
Teamleden: JeroenHerman

 42     TEAM42Website:
Teamleden: RobDay

 44     Amazing MothersWebsite: nvt
Teamleden: ConnyKathyInekeJolanda

 45     Team FryslanWebsite: nvt
Teamleden: DanielRadmer

 46    gereserveerdWebsite: nvt
Teamleden: --

 47     Bromboer on TourWebsite: www.facebook.com/Bromboer-On-To
Teamleden: slopertjekaj

 48     Squadra AlfaWebsite: nvt
Teamleden: SybrenHugo

 49     W123Website: nvt
Teamleden: HarmMarietta

 50     Dit is te erg voor woordenWebsite: nvt
Teamleden: CPT KlapstoelOent

 51     Like driving teamWebsite: nvt
Teamleden: Malle PietjeMeneer Aad

 52     Team yellow cabWebsite: www.teamyellowcab.nl
Teamleden: ik ben gekke Henkie nietMTL

 55     ScoobyWebsite: nvt
Teamleden: IRJK

 56     Roodkapje Website: nvt
Teamleden: RoodkapjeNog Name

 58     Team TussengasWebsite: nvt
Teamleden: FokkeKlasien

 59    De RoffelWebsite: nvt
Teamleden: MichelHermanGilian

 60     On tourWebsite: nvt
Teamleden: KarelMarja

 62    Italian StallionWebsite: nvt
Teamleden: KroesieJonkman

 66     Miles to goWebsite: nvt
Teamleden: CorJolanda

 69     Stroetn daipWebsite: nvt
Teamleden: FopmaMeezen

 71     Team LacoWebsite: nvt
Teamleden: FrankWilmaTim

 73     YOLOWebsite: nvt
Teamleden: eduardanja

 74     ScruffyWebsite: nvt
Teamleden: --

 75     Papa en mama Website: nvt
Teamleden: papamama

 79     DCteamWebsite: nvt
Teamleden: DanielCees

 80    De KempiesWebsite: nvt
Teamleden: Der alte DessauerAnton aus Tirol

 84     KurvenQuattroWebsite: nvt
Teamleden: WalterStig

 87     Team 87 Nissan BluebirdWebsite: nvt
Teamleden: GerardRosanne

 88     Team SibboernWebsite: nvt
Teamleden: henkaletta

 89     Gas MonkeyWebsite: nvt
Teamleden: MasertettieMaserari

 90     Old FriendsWebsite: nvt
Teamleden: AppieKees

 91    DontbreakmyalfaWebsite: nvt
Teamleden: RickYlse

 93     Buurman en BuurmanWebsite: nvt
Teamleden: PatMat

 94     Chev werkplaatsWebsite: info@clownpepe.nl
Teamleden: JaapRaymond

 95    Team 95Website: nvt
Teamleden: JanCor

 97     FastidiosiWebsite: nvt
Teamleden: Zwager FransZwager Patrick

 98     Die WoodysWebsite: nvt
Teamleden: WoodyDondersBrokkelpiloot

 99     De AlpenbestormersWebsite: nvt
Teamleden: VinnieFrankie

 100     Team PandaWebsite: nvt
Teamleden: ArnoLinda

Top